donderdag 16 februari 2012

Fat Thursday (donderdag 16 februari 2012)

Vandaag moeten alle landen hun land presenteren.
De Polen, verbeelden dit Comeniusproject, met een treinreis door Europa. Alle landen werden gepresenteerd in toneelstukje.

Daarna moesten de kinderen Nederland presenteren, met behulp van een power point presentatie. Ook de anderen landen lieten zo verschillende dingen van hun land zien.


Ondertussen kreeg iedereen allemaal lekkers voorgeschoteld. Vandaag is het Fat Thursday. Op deze dag wordt er allemaal zoet gebak gegeten. Dit is voorafgaand aan de vasten tijd. Erg lekker, maar zo zoet en vet.
De ochtend werd afgesloten met een groepswerk. De kinderen van alle landen werden gehusseld en moesten samen een kruiswoordpuzzel, over dieren, maken. Deze was in het engels, zodat iedereen mee kon doen. Daarna moesten ze een dier tekenen, knutselen en/of verven. In het Engels samenwerken is toch best wel lastig.  Ook zagen de kinderen dat de leerkrachten heel verschillend waren. De 1 doet alles bij zo'n werkstuk, de ander laat de kinderen zelf aan het werk. Het is net wat je gewend bent.


Na deze gezamenlijke ochtend gingen de kinderen naar huis, om te lunchen. 's Middags gingen ze naar een technologisch centrum en naar het aquarium in Gdynia. Via de sms hebben we gehoord dat ze een leuke middag hebben gehad.

De leerkrachten hebben een kleuterschool bezocht. Hier deden de kinderen een dansje en een liedje. En mochten we in de groepen kijken. Na de lunch hebben we het sportcentrum bekeken, waar het Spaanse voetbalteam, tijdens het EK zit.

's Avonds het afsluitende diner, samen met de burgemeester en de wethouder van onderwijs. Sommige landen vertrekken vannacht al naar het vliegveld om terug te gaan naar hun eigen land. Sommige collega's hebben het zelfs zo slecht getroffen, dat ze vannacht vliegen en zaterdagmorgen gewoon weer voor de klas mogen/moeten.(Italië)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten